Висока избирателна активност ще има на местните избори в Благоевград. 62% от жителите на града ще отидат до изборните урни. Това сочат данните от проучване на Маркет ЛИНКС по поръчка на bTV,  което е проведено сред 300 лица над 18 г. в периода 21-24 септември по метода на прякото-лично интервю. 

Водещ е кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов – 30%. Независимият Румен Томов, подкрепен от БСП, има 23% подкрепа. Кандидатът на ВМРО Иван Ризов получава 8%, следва го Росен Георгиев от НФСБ със 7%. По 2% получават независимият Валери Смиленов и кандидатът на „Демократична България” Калоян Ханджийски. 

ГЕРБ е водеща и в подкрепата за общински съветници в Благоевград – 30%. За листата със съветници на БСП пък посочват, че ще гласуват 22%. ВМРО получава 8%, колкото е и подкрепата за техния кандидат-кмет, „Демократична България” – 2%, също колкото получава кандидатът им. 

В петък – 4 октомври, в „Тази сутрин” по bTV ще се проведе дебат между кандидат-кметове за Благоевград, събрали най-много обществено доверие, според социологическото проучване.

Може да задавате вашите въпроси към тях ТУК във „Фейсбук” страницата на "Тази сутрин".

Експресното проучване е направено от „Маркет Линкс” по поръчка на bTV и проведено сред 300 лица над 18 г. в периода 21-24 септември по метода на прякото-лично интервю.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!