Повече от половината жители на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври.

Това става ясно от експресно проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на bTV, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21 – 24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив.

14% от анкетираните в града под тепетата заявяват позиция, че няма да гласуват, десет на сто са на мнение, че „по-вероятно е да не гласуват”, а 17% са отбележили, че „по-вeроятно ще гласуват”.

Проучването е направено от „Маркет Линкс” по поръчка на bTV, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21  24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив.

Снимка: btvnovinite.bg

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава Здравко Димитров от ГЕРБ – 21%. На второ място с 19% е Славчо Атанасов, кандидат на Местна коалиция НФСБ (ВМРО-БНД). В тройката е и независимият кандидат Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив” с 11%.

Около 8% подкрепа получават Николай Радев от БСП, а кандидатите на „Демократична България” Атанас Костов и на Любомира Ганчева от АБВ – по 2%.

Управляващата партия печели и най-много общински съветници в Пловдив. Според допитването 30% от анкетираните подкрепят ГЕРБ. За общински съветници от ВМРО и БСП биха гласували съответно 22% и 8% от пловдивчани.

Снимка: btvnovinite.bg

Утре – 3 октомври, в „Тази сутрин” по bTV ще се проведе дебат между четиримата кандидат-кметове за Пловдив, събрали най-много обществено доверие, според социологическото проучване.

Може да задавате вашите въпроси към тях ТУК във „Фейсбук” страницата на "Тази сутрин".

Експресното проучване е направено от „Маркет Линкс” по поръчка на bTV, проведено сред 542 лица над 18 г., в периода 21 – 24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!