Борис Бонев от сдружението "Спаси София" обясни в предаването "Лице в лице", че те не само критикуват управлението на столицата, но за тях е важно и да предлагат конкретни решения, да дават за пример добрите практики от чужбина.

"Аз съм учил в Париж, имаме хора в екипа, завършили в Лондон и Мадрид, млади хора, които са се върнали в България и искат това, което са научили да го приложат на практита и тук", каза още Борис Бонев, който е кандидат за кмет на София. 

Той каза, че е решил да се кандидатира за кметския пост, защото след като толква години са правили опити да помагат, са спряли да бъдат чувани, и това е  единственият начин. 

Това по думите му се засилило, след като зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев си подал оставката и  станал обвиняем. 

"Поех отговорността да се кандидатирам за кмет, защото съм роден в София, обичам моя роден град и искам той да се развива по един различен начин. Мога да изляза с лицето и образованието си и с 10-годишния си труд само и единствено за София и да поискам доверието на софиянци", отбеляза още Борис Бонев.

Според него най-сероизните проблеми на хората в София са презастрояването, мръсния въздух, трафика и градския транспорт. 

"Програмата ми не залага само краткосрочни мерки, а залага на цяла визия. В нея има четири приоритета – да имаме бързо придвижване в града, общината да бъде партньор на гражданите и борба с корупцията, уредени зелени квартали без презастрояване, здравословен град с чист въздух", посочи кандидатът за кмет на столицата.