Борис Бонев е кандидатът на „Спаси София” за кмет на София. Той е на 31 години, а преди 10 години създава организацията, чието първо име е „Спаси метрото”.

Неговата майка д-р Михаел Михайлова е кардиолог. За детството на Борис споделя: „Беше пълно с енергия дете”. Когато е бил съвсем малък успял да падне в езерото с патиците в Борисовата градина в един доста студен октомврийски ден. Тичаше по ръба на езерото и ми се изплъзна от ръцете, спомня си д-р Михайлова.

Още 4-годишен в детската градина пък организирал протест срещу премахването на черешово дърво от двора на градината.

Кандидатът за кмет на София пък си спомня, че когато бил 6-годишен имал за хоби да стои на трамвайна спирка на пл. „Журналист” и да записва в една тетрадка кога минават трамваите и кой от тях закъснява. Разви душа на администратор, шегува се майка му.

Борис Бонев произхожда от семейства на лекари и адвокати, избира сам обаче да учи икономика. Първо в Софийския университет, а след това – в Париж. Не съжалява за избора си.

„Исках да се върне от Париж, но не можех да настоявам за това. Той започна „Спаси София” оттам”, споделя д-р Михайлова.

Според Бонев в момента в София липсва внимание към детайлите. Той и неговият екип от млади хора, които са пътували доста, искат да приложат добрите практики от столиците по света.

Вижте целия разговор с Борис Бонев и д-р Михаел Михайлова във видеото!