Как живее вашият кандидат за кмет? По време на предизборната кампания за местните избори в „Тази сутрин” бяха представени визитките на основните претенденти за кметското място в осем български града.

Те целяха да покажат в каква обстановка живеят кандидатите, но и ги представиха в различна светлина.

Репортерът на bTV Стоян Георгиев, който е и автор на визитките, обясни, че домът е лично пространство, което разказва много за един човек. По думите му когато даден кандидат има претенциите да бъде стопанин на цял град, то е нормално той да отвори своя дом.

В хода на кампанията се създават между 35 и 40 визитки. Основният фокус на видеата за София, например, падаше върху това как кандидатите се придвижват до работа в столицата.

По думите на Георгиев детайлите в къщата казват много повече на хората за кандидатите, отколкото всички предизборни послания.

Въпреки това част от претендентите предпочетоха да спазват по-голяма дистанция. По този начин избирателите им не научиха повече за тях от традиционните им публични изяви.

Кандидатът за кмет на Благоевград Румен Томов, който впоследствие спечели мястото, сметна за неприемливо да пусне екип в дома си, но нямаше проблем с това къщата му да бъде заснета с дрон.