Букмейкъри създадоха портрет робот на "кралското бебе" с наближаването на термина на херцогинята на Кембридж Катрин - то ще е момиче, което ще се казва Александра, ще тежи между 3,17 кг и 3,6 кг при раждането си и ще е с кестенява коса.

Участниците в подобни залагания се надяват да отгатнат пола, името, теглото и цвета на косата на бъдещия суверен, за да спечелят голямата награда.

Най-смелите залози са за момче с рижа коса, което тежи над 4,5 кг и е с име на каубой или футболист - Уейн. Това е малко вероятно комбинация, която би донесла милиони, ако се окаже печеливша.

В страна, в която много хора са пристрастени към залаганията, появата на бял свят на бъдещ престолонаследник създаде един колкото спонтанен, толкова и доходоносен пазар.

"Става въпрос за най-големия подобен пазар извън този на спорта и конните надбягвания", каза Гари Бъртън от букмейкърската къща "Корал". "Залозите преминаха границата от 500 000 британски лири и се насочиха към тази от 750 000 лири. Темповете на залаганията се увеличават."

Докато медиите се питат най-вече кога ще се роди "кралското бебе", най-много залози са свързани с името му. Според букмейкърската къща "Уилям Хил" залозите, че "кралското бебе" ще се казва Александра, са 6 към 4, а залозите, че името му ще е Шарлот - 6 към 1. Всъщност Александра е второто име на Елизабет Втора, а Шарлот - второто име на Пипа Мидълтън, сестрата на Кейт.

От "Корал" дори на два пъти преустановиха залаганията за Александра, за да проверят каква е причината за толкова много залози в няколкочасов интервал. Защо много залози са свързани с името Александра, след като двойката неколкократно заяви, че не знае какъв е полът на бебето й? Защото Кейт преди време заяви, че това е предпочитаното от нея женско име.

Изборът на това име обаче е свързан и с известни неудобства, защото вече има принцеса Александра - 76-годишната братовчедка на Елизабет Втора. Освен това името Александра не е много на мода, защото не попадна в челната стотица на имената в Англия и Уелс при преброяването на населението през 2011 г.

"Някой в Австрия заложи 1000 лири, че кралското бебе ще е момче. Това е най-големият залог, регистриран досега", каза говорител на "Уилям Хил".