Днес в студиото на COOL…T  сподели, че иска хората да го приемат обективно, без предварителна нагласа и заяви: „Бесзпорно има доста мамини и татини синчета в България, които седят и си клатят краката – идват ми в заведенията, пият, подскачат, хулиганстват, но в крайна сметка аз съм решил сам да се боря и да си извървя моя път“.  

Наследникът, който е завършил политическа философия в Англия, с усмивка признава, че в национален мащаб политиката по никакъв начин не би могла да бъде наречена с тази дума, защото „политиката е онова, което се случва на Запад, а в България е просто бизнес и допълни: „В страната има много фалш, не само около мен. Нещата са доста изкуствени, жените са изкуствени, бизнесът е изкуствен...“

Батков-син призна, че в миналото е имал: „кафе приятели – компанията, която водя нагоре-надолу, плащам сметки и т.н.” Но вече не го допуска.

Младият предприемач не отрече, че фамилията понякога пречи.

„В предишните ми бизнес начинания определени клиенти сме ги печелили, защото съм син на баща си, а други клиенти, независимо от по-добрите търговски условия, независимо от по-добрата оферта цялостно, хората казват: „няма как да стане“

Наследникът на бившия собственик на ФК „Левски“ попита Петя Дикова „Сваляш ли ме? Какво отговори водещата вижте във видеото:

Относно конфликта с друг милионерски син – Вълчо Арабаджиев, Батков-син беше категоричен: „Никога не е приятно приятел да те предаде“, но поясни, че Вълчо е „интелигентно момче, с бъдеще пред него“. „С него не съм се карал. С него проблем нямам. Имам проблем с баща му“, уточни младият Батков.

„Какъв е той, попита водещата“ – отговорът е във видеото.