Apple актуализира музикалния си плейър iPod Touch, включвайки в него нова 8-мегапикселова iSight камера с бленда f/2.4 за по-добри снимки и 1080p HD видео заснемане (30 fps), 64-битов процесор A8 за подобряване на работата с графики и копроцесор М8 за мониторинг на физическата активност.

Докато възпроизвеждането на музика все още е основна функция на Touch, първият ъпдейт на модела на Apple от три години насам има за цел да предостави на потребителите по-въздействащо преживяване и продукт в стил „всичко-в-едно”.

Новият Touch ще работи под съща операционна мобилна система iOS като iPhone 6, като се гордее с живот на батерията, равностойна с тази на последното поколение смартфони на компанията от Купертино.

Новият Touch идва директно с iOS 8.4, което ще позволи на потребителите да получат незабавен достъп до стрийминг услугата Apple Music и денонощното онлайн радио Beats 1. 

Цената на новия iPod Тouch в САЩ започва от $199 за модела с 16GB памет, $249 за 32GB, $299 за 64GB и $399 за 128GB. Всички модели ще бъдат на разположение в пет нови цвята – сив, сребрист, златист, розов и син.

Продажбите вече започнаха през онлайн магазина на Apple, както и в магазините, които са официален дистрибутор на технологичния гигант.