Страстта им към хубаво приготвената храна ги събира, за да се преоткрият в погледа на другия. Те са финалистката от "Мастършеф" Елена Петрилийска и пътуващият кулинар шеф Николай Красимиров. 

Първото им запознанство е по време на кулинарно събитие, но няколко разменени думи по–късно и Елена решава да поеме по ескалатора.

„Ние със Ники имаме две запознанства, ако трябва да бъдем честни, едното запознанство се случи преди около пет години, аз тъкмо така бях прясно излязла от „Мастършеф и бях решила да отида на едно събитие. Отидох сама на това събитие, с много хубава рокля, косата, така както трябва. Ники тогава беше един от готвачите, които готвеха за това събитие. Накрая на вечерта една наша обща позната ме извика и ме попита: „Искаш ли да те запозная, Ема, ела, аз имам тука работа с един от готвачите, които готвят на тая вечеря. И тя ме запозна с Ники“, спомня си Елена.

Обещала му да си поговорят, но с ясното съзнание, че няма да изпълни обещанието си. „Поех си по ескалатора надолу и през следващите 5 години забравих за Ники“, казва Елена.

Снимка: btvnovinite.bg

„Винаги съм казвала, не ме занимавайте със гаджета и с такива неща, ако някой дойде тука, от вратата на кухнята да ме вземе, тогава може, аз отвънка няма да си намеря никой и всъщност точно така се случи“, споделя Елена.

Нужни са им години, за да се срещнат за втори път, но рецептата за любовта им сякаш винаги е била някъде между страниците на бабината кулинарна книга.

Цялата история на любовта между Елена и Ники може да намерите на сайта LadyZone.bg: