Те са едни от най-добрите ни състезатели в зимните спортове, познават се от деца, двойка са от две години, а от следващия сезон ще имат и възможността да се състезават един до друг.

Владимир Илиев и Милена Тодорова застанаха пред камерата на bTV в първото им общо интервю.

Той е първият българин, станал световен шампион в летния биатлон при мъжете, европейски шампион и носител на медал от Световно първенство. А тя доскоро се състезаваше при девойките. В първите си стартове за Световната купа по биатлон за жени направи фурор с няколко призови класирания.

Те са настоящето и бъдещето на българския биатлон. И двамата са родени в Троян и се запознават по време на тренировка като деца. Постепенно това детско приятелство прераства в любов.

Основната максима, от която се водят в живота е, че любовта е сляпа за възрастта. Владимир е с цели 11 години по-голям от Милена, но това по никакъв начин не пречи на връзката им. 

„Така смятаме и ние, че не е годините, а човек как се чувства. В момента вървим по един път в живота и в спорта и смятам, че доста неща в живота ни съвпадат“, споделя Владимир.

„Той е много спокоен, много грижовен, много е търпелив. Това са качества, които са много важни според мен в една връзка, защото както сме постоянно заедно и винаги си има едни такива моменти на напрежение и той в такива моменти е много спокоен, много търпелив към мен“, споделя Милена.

От новия сезон двамата ще имат възможността да прекарват повече време заедно, защото ще се състезават  рамо до рамо в националния ни отбор. Това е предимство, тъй като заради тренировките понякога са разделени в продължение на половин година.

Вижте цялата им история във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!