Отличниците от математическата гимназия в Монтана и техният бивш учител по музика – Пламен Крумов, които станаха любимци на зрителите на bTV, вече печелят почитатели и отвъд границите на България.

В студиото на COOL…T момчетата от „Виво Монтана“ разказаха, че са били поканени лично от посланик Ангел Чолаков да представят страната ни на специален гала концерт във френските Алпи, а публиката ги е приела много сърдечно: „Във Франция хората много се кефеха на нашата музика. Хем е балканска, хем не е. Намират музиката ни за много интересна, танцуваха и доста се забавляваха.“

Пред Петя Дикова музикантите разказаха, че са останали много впечатлени от липсата на всякакви забрани или ограничения за собственици на кучета и техните домашни любимци: „Кучетата са си като част от семейството, навсякъде ги взимат – по магазини, ресторанти.“

Преподавателят им г-н Крумов допълни, че най-хубавото, което е видял, е честата гледка на семейства с 3 или 4 деца. Специално за COOL…T момчетата бяха подготвили и монтирали (повече от 7 часа) клипче с кадри от гастрола им в подножието на връх Монблан.

Тези дни „Виво Монтана“ представиха България на т.нар. „Зелена седмица“ в Берлин, където страната ни ще рекламира местната кухня, земеделска продукция и изкуство пред 400 хил. посетители. 

Декември беше изключително натоварен за групата – с 28 участия и почти без почивен ден.

Въпреки големите си успехи у нас, а вече и в чужбина, музикантите признават, че им става мъчно, че градът им е част от област, която се сдоби с нарицателното „северозападнала“.

„Болно ни е, защото това съвсем не е толкова западнал край, колкото го описват. Ние сме родолюбиви. Поне един хубав път да направят през северозападна България, много ще дръпнем“ – заяви Крумов.

Кой в групата все още няма приятелка, как момчета се шегуваха с водещата и какво са си купили с първия хонорар от „Виво Монтана“, вижте във видеото по-горе.