Винаги съм била на мнение, че Дилайла е прекрасно име... за крава! Както Шаро е за куче и Писана е за коте, Дилайла ми е толкова подходящо за кравичка, колкото е и Милка.

Затова за мен няма логика ефирната 23-годишна Палома Аяна Стойкър (Paloma Ayana Stoecker) да избере да представя таланта си пред света с този псевдоним – Дилайла (Delilah). Нито хубостта й, нито музиката й отиват на която и да е моя представа за крава. Противоречието в обременения ми мозък обаче не попречи на душицата ми, милата, да наточи лиги за Дилайла още след първото слушане на “Go”.

Запомних името й веднага, въпреки всичките ми забележки, защото имах нужда от него. Трябваше да "гугълвам"...

По онова време – началото на 2012-а, Google не познаваше добре Дилайла. Трябваше да напишеш поне още една ключова дума, уточняваща факта, че е певица, името на песен или "MTV", в ефира на която певицата се бореше за титлата Brand New 2012. Загуби от Конар Мейнард – факт, който няма да коментирам...

#ignoreconor и #BreatheWithDelilah

Въпреки оскъдната информация в началото на познанството ми с Дилайла, в YouTube все пак имаше няколко нейни парчета, повечето лайв записи, които заситиха душата (милата). Тогава Дилайла вече работеше над дебютния си албум – "From The Roots Up", понабрала самочувствие от факта, че споделяше голям брой фенове с Chase & Status след излизането на “Time”.

"From The Roots Up" е факт от почти година. Албумът достигна 5-о място в класацията на Великобритания, а шестте сингъла от него, макар и да не успяват да се покатерят на достойно за споменаване място в класациите, водят до набъбване на фенската й маса до невъзможна за преброяване бройка, което е билетът на Дилайла за големите сцени.

"Breathe" е един от тези сингли и един от моите лични фаворити от албума, заедно с "I Can Feel You" и "Go", но с уговорката, че лайв версията на последната ми харесва повече. А на вас?

Лайв, лайв, ама колко да е на живо... като го гледам в YouTube. Добрата новина пристигна не-ми-се-занимава-да-броя-колко месеца по-късно, когато стана ясно, че Дилайла ще пее на Fusion сцената на тазгодишния EXIT в Нови Сад. Live is Life! От споменатата бройка месеци нямам търпение за съседския фестивал и една от причините е с име на кравичка.

За част от останалите виновници за ентусиазма ми за предстоящия EXIT R:Evolution ще ви говоря в близките няколко седмици, които ме делят от прашните алеи на Петроварадинската крепост.

Дотогава и вие можете да си осигурите място от по-добрата страна на високите стени на крепостта, като си закупите билет от Ticketpro или пакет – с включен билет, път и настаняване, от partytravel.bg.

Аз, аз, аз и "ай, ай, ай... Дилайла*" ви чакаме на EXIT!

* пее се по песента на Том Джоунс, която всъщност никак не й отива.