Кралицата на Великобритания Елизабет II за пръв път участва в публична видеоконферентна връзка през своето 68-годишно управление с помощта на платформата Zoom, съобщи БТА. 

Нейно Величество беседва със свои поданици, които се грижат за възрастни хора, инвалиди и болни. Видеоконференцията, в която участва и дъщерята на монарха, принцеса Ана, стана част от обществената кампания за фокусиране на вниманието върху проблема за социалните грижи за хората, които се нуждаят от тях и за тези, които ги полагат. 

Както стана известно от организаторите на инициативата, всеки десети британец полага грижи за друг човек, за болен или възрастен родител. В повечето случаи става дума за неплатен труд и хората, които го упражняват, много често не подозират, че могат да получат информация и обезщетения за него.

„На мен би ми било много интересно да изслушам всички ваши разкази и истории, какво можахте да постигнете. Много се радвам, че днес успях да се присъединя към вас и и да изслушам вашите проблеми“, заяви Елизабет II.