Технологичният гигант “Фейсбук” може да остане без ключови партньори за предстоящото пускане на криптовалутата си “Либра”. По план тя трябваше да се появи догодина, но това изглежда все по-малко вероятно.

Компаниите “Мастъркард”, “Виза”, “ПейПал” и “Страйп” преосмислят участието си в проекта на компанията заради регулаторните проблеми около валутата по цял свят.

След официалното представяне на “Либра” по-рано тази година, както и колективът от корпорации, които си партнират с “Фейсбук”, политици от Съединените щати и Европа изразиха своите съмнения относно мотивите на технологичния гигант. Според френския финансов министър Бруно Ле Мер “Либра” е опасност за паричната независимост”. Британски политици се изказаха, че “Фейсбук” се опитва да се превърне в нова държава”.

Информацията за съмненията на големите корпорации идва от “Блумбърг” и “Уол Стрийт Джърнъл”, но от “Фейсбук” твърдят, че нямат никакви проблеми с новата валута.

“Работим бавно и уверено, за да адресираме всички правни притеснения около “Либра”, заяви Дейвид Маркъс от “Фейсбук”.

В изтеклите записи от среща на Марк Зукърбърг с негови служители, собственикът на “Фейсбук” коментира и проблемите на “Либра”. Според него това, което се представя от медиите “изглежда много по-зле отколкото е в действителност”. По думите на Зукърбърг истинският напредък се прави далеч от масовата публика.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!