Записи от среща в централата на “Фейсбук”, предоставени на онлайн изданието “Дъ Върдж”, показват един доста различен Марк Зукърбърг от това, което сме свикнали да виждаме. В тях шефът на компанията говори за потенциални атаки срещу тях и се заканва, че е готов на всичко, за да не се навреди на бизнеса.

Пред своите служители Зукърбърг коментира намерението на потенциалния кандидат за президент Елизабет Уорън да “раздели компанията му и други технологични гиганти”. Той не скри притеснението си от този развой на събитията.

“Не искам да започвам голямо дело срещу собственото ни правителство. Но, вижте… В края на деня ако някой се опитва да заплаши нещо толкова екзистенциално съм готов да стигна докрай и да се боря”, каза Зукърбърг.

По думите му това няма по никакъв начин да намали опитите са намеса в американските избори през неговата социална мрежа, а напротив – ще ги засили. “В такава ситуация компаниите не могат да се координират и да работят добре заедно”, допълва той в записа.

Пред служителите си Зукърбърг коментира и отказите му да присъства на различни изслушвания по света относно скандала с “Кеймбридж Аналитика”. “Бях на изслушване в Съединените щати и в Европейския съюз. Не виждам смисъл да присъствам на всяко едно изслушване във всяка една държава, в която искат да се появя. Никой няма юрисдикцията да изисква това от мен”, казва той.

Във “Фейсбук” публикация Зукърбърг потвърди автентичността на записа, с който разполага “Дъ Върдж”.

В публичните си изяви Зукърбърг винаги е бил сдържан и е отказвал да коментира открито тези теми. Записите не съдържат велико откровение от страна на създателя на “Фейсбук”, но дават добра представа на какво е готов, ако някой посегне на компанията му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!