Американският президент Доналд Тръмп наложи строги мерки в САЩ, за да спре разпространението на коронавируса и по тази причина много барове и ресторанти останаха без работа. За да се справят с кризата, собствениците трябва да измислят нови начини да продължат бизнеса си. Един от тях е актьорът Норман Рийдъс, най-известен с ролята си в сериала “Живите мъртви”, който е измислил хитър начин да задържи служителите си на работа.

Норман Рийдъс и Грег Никотеро
Снимка: Getty Images

Рийдъс и продуцентът на сериала Грег Никотеро са собственици на ресторант в Ню Йорк. Покрай строгите мерки, наложени от правителството, сега бизнесът им се издържа от доставка на храна по домовете, но от тази седмица вече предлагат и други продукти.

“Имаме тоалетна хартия, имаме дезинфектант, имаме сухи храни и имаме зелнчуци”, написаха те на страницата на ресторанта. “Имаме всичко онова, което сега е трудно да се намери в магазините за хранителни стоки.”

Освен да могат да продължат да плащат на служителите си, идеята има и друг положителен ефект - ще позволи на хората да се сдобият със стоки от първа необходимост и то без да излизат от домовете си.

На сайта LadyZone.bg може да научите повече по темата: