Вълна от реакции след шамара на церемонията по връчване на наградите "Оскар". Уил Смит се извини публично, а Филмовата академия осъди поведението на актьора. 

Певицата Ники Минаж защити Смит в поредица от туитове и наблегна на това, че е защитил жената, която обича. Американският режисьор Роб Райнър написа, че няма извинение за агресията и Уил Смит е късметлия, че Крис Рок все още не е повдигнал обвинения в съда.

Носителят на Оскар Дензъл Уошингтън пък сподели, че е посъветвал почти пророчески Уил Смит преди церемонията: "В най-върховия си момент, внимавай - дяволът идва за теб".

Не става ясно дали комикът Крис Рок знае за заболяването на Джейда Смит- алопеция , от което ѝ пада косата.

Последва извинение от Смит.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа Смит в „Инстаграм“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Will Smith (@willsmith)

„Това е най-голямата вечер в кариерата му. Той е менажирал кариерата си толкова умно и стратегически, за да дойде този момент да спечели Оскар и някак си лесно можеше да подмине коментара. Но той направи избор да зачеркне личността, която е усъвършенствал“, заяви професорът по журналистика д-р Кристен Уорнър.

Уил Смит е едва петият чернокож мъж спечелил "Оскар" за главна мъжка роля през последните 100 години и първият последните 16 години. 

Вчера киноакадемията осъди поведението на актьора и заяви, че обмисля какви действия да предприеме.