Актьорът Уил Смит се качи на сцената и удари по лицето колегата си Крис Рок, който се пошегува със съпругата му Джейда Пинкет Смит на наградите "Оскар". Постъпката му накара смаяните зрители на церемонията да се питат дали е било по сценарий, или наистина.

Публиката притихна, когато Смит два пъти изкрещя на Рок, че пази името на съпругата си "далеч от устатата ти".

Преди това Рок коментира обръсната глава на Пинкет Смит: "Джейда, обичам те. "Редник Джейн 2" - нямам търпение да го гледам".

През 2018 г. Пинкет Смит разкри, че страда от алопеция. Тя често коментира предизвикателствата, свързани със загубата на коса, в "Инстаграм" и други социални медии.

Снимка: EPA

Уил Смит, който малко по-късно спечели "Оскар" за ролята си в "Методът Уилямс", излезе на сцената и удари звучен шамар на Рок. След това Смит се върна на мястото си и извика на Рок да остави съпругата му на мира. Рок отвърна, че само се шегува с препратка към филма "Редник Джейн", а Смит му отвърна отново на висок тон.

"Това бе най-великата вечер в историята на телевизията", каза Рок, връщайки се към ролята си на представящ награда.

Няколко минути по-късно рапърът Шон Кумс, който се яви на сцената в Долби тиътър, за да отдаде почит за годишнината на филма "Кръстникът", предложи на Смит и Рок да се помирят на партито след церемонията.

Актьорът Крис Рок се шегува с Пинкет Смит и на церемонията за наградите "Оскар" през 2016 г. Тогава тя не беше на церемонията заради пренебрежението в номинациите към чернокожите актьори.

По-късно, когато се качи на сцената, за да получи статуетката си за най-добър актьор за ролята на Ричард Уилямс в "Методът Уилямс", Уил Смит се извини на доста хора, включително на тенис звездите, дъщери на Ричард Уилямс, но не спомена името на Рок.

Снимка: EPA

"Ричард Уилямс е страстен защитник на семейството си", каза Смит в началото на речта си при получаване на наградата "Оскар". След това замълча и от очите му се стичаха сълзи, докато говореше как е защитавал хората, с които е работил върху филма.