Приключи 94-тото раздаване на наградите „Оскар“. Церемонията, водена от актрисите Еми Шумър, Реджина Хол и Уонда Скайс, мина без особено големи изненади, като се изключи един паметен момент.

След като Крис Рок, избран да връчи една от наградите, си направи неуместна шега с подстрижката на съпругата на Уил Смит, като я нарече “G.I. Jane”, звездата от „Методът Уилямс“ излезе на сцената и удари колегата си през лицето.

Снимка: Getty Images

Крис Рок реагира с усмивка и каза, че само се шегува, докато Уил Смит крещеше „Дръж името на жена ми далеч от ш*баната си уста“.

Снимка: Getty Images

Джейда Пинкет Смит от години се бори с косопада и миналата година реши окончателно да обръсне главата си.

Снимка: Getty Images

По отношение на наградите най-голямата изненада беше в категорията за най-добър филм. Оскарът отиде при екипа на филма “CODA”, който разказва за глухонямо семейство. Лентата беше номинирана в три категории (филм на годината, поддържаща роля и адаптиран сценарий) и спечели във всички тях.

Снимка: imdb.com

С най-много награди „Оскар“ се отличи фантастичният филм на Дени Вилньов „Дюн“ – цели 6 статуетки, сред които и награда за оригинална музика. Саундтракът на филма е дело на Ханс Цимер.

Снимка: Getty Images

Единственият друг филм, получил повече от една награда, беше „Очите на Тами Фей“. Той също спечели и двете си номинации – за грим и за главна женска роля за играта на Джесика Частейн.

Снимка: Getty Images

Наградата за най-добра режисура отново отиде при жена – Джейн Кемпиън за филма ѝ „Силата на кучето“. Лентата обаче се превърна и в големия губещ на церемонията, защото получи само една награда, въпреки 12-те си номинации.

Снимка: Getty Images

Оскарите за главна и поддържаща мъжка роля отидоха при Уил Смит и Трой Коцур, като Уил Смит се просълзи при приемането на наградата. Оскарът за поддържаща женска получи Ариана Дебоуз от "Уестсайдска история".

Снимка: Getty Images

Кенет Брана получи „Оскар“ за оригиналния сценарий на „Белфаст“, вдъхновен от личните му спомени за детството му в Северна Ирландия.

Снимка: Getty Images

Певицата Били Айлиш и брат и получиха „Оскар“ за песента от филма „Смъртта може да почака“.

Не се оправдаха очакванията украинският президент Володимир Зеленски да се включи на церемонията, въпреки че звезди като Шон Пен призоваваха за това. Пен дори заяви, че ще претопи Оскарите си, ако това не се случи.

Всичко за церемонията по раздаването на Оскарите четете в Ladyzone.bg.