Продължението на филма по книгата на Стивън Кинг „То” вече втора седмица продължава да е най-гледаната лента у нас, сочат обобщените данни от киносалоните, цитирани от БТА.

Независимо от шестте премиери миналия петък, филмът с остарелите герои от „Клуба на загубеняците” в град Дери, които отново трябва да се справят с мрачния клоун, е гледан от вече 45 099 зрители и има 406 797 лв. приходи.

На втора позиция е първата премиера от миналия уикенд – криминалната комедия „Да свалиш Уолстрийт”, създаден по статия на Джесика Преслър в сп. "Ню Йорк" отпреди четири години.

Сюжетът се върти около четири стрийптизьорки, които са решили „да си вземат своето” от брокерите в Ню Йорк, е гледано от вече 6 726 зрители и има 63 367 лв. приходи за първите три дни у нас.

Трети по ред е „Angry Birds: Филмът 2” – анимацията е продължение на първата отпреди три години.

Обединението на гневните птици и зелените прасета срещу ледения остров на орлите е вече месец на екраните у нас и за това време са го гледали 56 431 зрители и има 511 369 лв. приходи.

На четвърто място е екшънът „Код: Ангелът”, в който изобилстват пейзажи от България. Филмът с Джерард Бътлър и Морган Фрийман в главните роли, за трета седмица е по екраните у нас и е гледан вече от 23 605 зрители и има 221 446 лв. приходи.

Пета позиция е за екшъна „Бързи и яростни: Хобс и Шоу”, продължение на историята от осмия филм от поредицата.

Разказът за събирането на двама отдавнашни врагове в името на издирването на смъртоносен вирус е от близо два месеца на екраните у нас и за това време са го гледали 169 590 зрители и има 1 856 051 лв. приходи.

Шесто място сред най-гледаните филми у нас е за филма на Куентин Тарантино „Имало едно време... в Холивуд”.

Историята от края на 60-те години на миналия век с адрес „Меката на киното” и препратки към разгара на италианските „спагети-уестърни” с Брад Пит и Леонардо Ди Каприо в главните роли е вече пета седмица у нас и е гледана от 73 524 зрители и има 698 546 лв. приходи.