Астронавтката на НАСА Кристина Кох, която прекара близо 11 месеца в орбита на най-дългия космически полет, направен от жена, кацна обратно на Земята. В приземилата се в Казахстан капсула „Союз“ бяха още командирът на станцията Лука Пармитано от Европейската космическа агенция и Александър Скворцов от руската космическа агенция „Роскосмос“. 

Кох прекара 328 дни в Космоса. 

По време на мисията беше извършена рутинна операция за смяна на соларните батерии на Международната космическа станция. За първи път в историята на космическите изследвания две жени - Кристина Кох и Катрин Съливан, работят заедно в открития Космос.

"За 11 месеца в Космоса можеш да видиш много свои любими места от Земята и как са се променили през годините“, написа преди време тя и сподели снимки от Космоса на езерото Yellowstone. 

Преди да стане инженер и астронавт на НАСА, Кристина Кох получава бакалавърска степен по електротехника и физика и става магистър по електроинженерство в Държавния университет в Северна Каролина. Тя провежда разширено проучване, докато работи в Центъра за космически полети "Годард" на НАСА. 

Kакви бяха първите реакции на Кристина Кох, след като кацна на Земята, прочетете в Ladyzone.bg