Скандалът с криптовалутата OneCoin и българката Ружа Игнатова ще вдъхнови създаването на сериал. Известната британска ентъртейнмънт компания „Ню Риджънси Телевижън“ ще заснеме поредица за живота на „крипто кралицата“, съобщава холивудският сайт за кино новини „Дедлайн“.

Името на българката Ружа Игнатова нашумя, след като през 2014 г. създава криптовалутата OneCoin и привлича инвеститори от 175 страни, които влагат в предприятието ѝ близо 4 милиарда долара. Впоследствие обаче се оказа, че начинанието на Игнатова е класическата измамна схема на финансова пирамида. Основателката на OneCoin изчезна през 2017 г., след като стана ясно, че валутата е измама.

Сериалът за нея ще бъде базиран на подкаста „Изчезналата крипто кралица“  (The Missing Cryptoqueen) на „Би Би Си Саунд“, който бе изтеглен 3,5 милиона пъти в рамките на 4 месеца през миналата година и оглави британската класация в „АйТюнс“.

„Ню Ридженси“ успели да закупят правата за адаптиране на подкаста от 8 епизода с историята на Ружа Игнатова в надпревара с двама други гиганти в кино бизнеса – „А24“ и „Туентиът Сенчъри“, съобщава „Дедлайн“. В осъществяването на телевизионната адаптация на „Изчезналата крипто кралица“ ще участват и авторите на оригиналния подкаст  Джейми Бартлет и Джорджиа Кат.

„Изчезналата крипто кралица“ е типът съдържание, който съвпада със стратегията на „Ню Реджънси“ да разказва смислени истории с помощта на креативни таланти и утвърдени артисти“, казват от компанията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!