Само седмица след появата на новата стрийминг платформа „Дисни+“ компанията е поставена пред предизвикателство – хакери са откраднали личните данни и потребителски профили на хиляди потребители, предаде Би Би Си.

На 12 ноември гигантът в шоубизнеса „Дисни“ пусна своята стрийминг платформа, като за часове счупи рекордите по регистриране на потребители. До края на седмицата 10 млн. души вече имаха профили.

Още първия ден зрителите се оплакаха, че имат технически проблеми с новата платформа и пробваха да се свържат с техническата поддръжка на „Дисни“, но без успех.

Оказва се, че още в тези първи часове от появата на новата платформа, хакери са успели да откраднат хиляди профили на потребители. Данните (с които всеки може да гледа видео в платформата) се предлагат срещу заплащане на черния пазар за около три долара на профил – много под цената, която „Дисни“ са определили за услугата.

Клиенти се оплакаха, че паролите и потребителските им имена са били сменени, след като заплатили абонамент за услугата. „На черно“ профилите се предлагат с подробна информация кога точно изтича дадения абонамент.

При опит на потребителите да се свържат с поддръжката на „Дисни+“ те били карани да чакат часове наред на телефонната линия или в онлайн чат.

От компанията все още не са коментирали хакерската атака.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!