Сценаристите и създатели на култовия сериал „Игра на тронове“ се отказват от трилогията в света на „Междузвездни войни“.

През февруари стана ясно, че Дейвид Бениоф и Дан Уайс са сключили договор с „Лукасфилм“ (част от „Дисни“) за нова трилогия, като първият филм трябваше да тръгне по кината през 2022 г. В същото време през август дуото сценаристи подписа договор и с „Нетфликс“ за съдържание на стойност поне 200 млн. долара.

Според международни медии именно тази сделка е причината за раздора между „Лукасфилм“ и Биниоф и Уайс.

„Обожаваме „Междузвездни войни“. Когато Джордж Лукас ги създаде, той създаде и нас. Възможността да говорим за тези филми с настоящия екип в „Лукасфилм“ беше невероятна възможност и завинаги ще бъдем благодарни на тази сага. Въпреки това, денят има 24 часа и няма да можем да се справим едновременно с „Междузвездни войни“ и проектите ни за „Нетфликс“. Поради тази причина, за жалост, се оттегляме от работата по сагата“, коментираха двамата сценаристи в официално изявление.

От „Лукасфилм“ коментираха, че се надявам в бъдеще да работят с талантливите сценаристи, когато „могат да се фокусират върху „Междузвездни войни“.