Следващият филм от вселената на „Междузвездни войни" ще бъде дело на създателите на хитовия фентъзи сериал „Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс. Лентата ще излезе на екран през декември 2022 г., съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Датата, на която продукцията ще тръгне по кината, беше оповестена на среща в Ню Йорк от главния изпълнителен директор на „Дисни" Боб Айгър. Историята в новата лента няма да има нищо общо със сагата на семейство Скайуокър, която приключва в края на тази година с излизането на екран на девети епизод от поредицата  „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър”.

Боб Айгър не е разкрил повече подробности около проекта. Отделно над трилогия, чието действие се развива във вселената на „Междузвездни войни", работи режисьорът Райън Джонсън. 

Миналата седмица „Дисни" оповести, че следващите филми от култовата космическа вселена ще излязат на екран съответно през декември 2022 г., 2024 г. и 2026 г. От компанията обаче не уточниха с коя точно от планираните продукции ще започнат новите приключения.