Вече два дни полицията в британския град Блекпул търси крадец, отмъкнал палто, мобилен телефон и голямо количество бира.

Тривиалният иначе случай се превърна в интернет сензация заради кадър от охранителна камера, на който се вижда издирваното лице с кенчетата в ръце.

Мъжът има впечатляваща прилика с актьора Дейвид Шуимър, за добро или лошо по-известен в целия свят като Рос от хитовия сериал „Приятели”.

Много бързо фенове на продукцията заринаха фейсбук страницата на органите на реда с цитати от сериала, забавни картинки и подобни.

Така и работата по разкриване на кражбите беше буквално удавена в хумор, като извършителят остава неизвестен. „Ах, шегички, основани на моята болка. Ха-ха-ха”, както би казал Рос.

От блекпулската полиция реагираха с чувство за хумор и подчертаха, че са направили проверка и Дейвид Шуимър има алиби – бил си е в САЩ в момента на престъплението.

Актьорът обаче не остана по-назад и показа в „Туитър” видео клип, който показва престъпните действия на „Рос” от друга гледна точка. Кадрите отново са заснети в супермаркет, а Шуимър се е постарал напълно да заличи разликите между себе си и престъпния си двойник.

„Полицаи, заклевам се, не бях аз. Както виждате, бях в Ню Йорк. Към здраво работещите блекпулски полицаи: успех с разследването. #небяхаз”, пише Шуимър.

Видеото е гледано над 5 млн. пъти за по-малко от ден.

Публикацията явно се прие радушно и от силите на реда, които му благодариха в социалната мрежа.