Съобщение на британската полиция предизвика хиляди коментари на потребители в социалните мрежи.

Полицаите от Блекпул публикуваха снимка на мъж, който издирват във връзка с кражба, станала в един от ресторантите в центъра на града. На снимката, разпространена от полицията, заподозреният държи кашон с бира в ръце.

Мълниеносно последваха реакции на фенове на хитовия сериал от 90-те – „Приятели”, които се пошегуваха, че издирваният поразително много прилича на актьора Дейвид Шумър, изиграл ролята на Рос Гелар.

Един от коментарите гласи: „Оставете го на мира. Той е израснал с Моника – ако не ядеш веднага, няма да ядеш въобще”.

Заради хилядите подобни коментари се наложи полицията да публикува второ съобщение, в което казва, че американският актьор не се е намирал в Обединеното кралство в момента на кражбата.

„Благодарим на всички за бързите отговори. Проведохме разследване по случая и се уверихме, че Дейвид Шумър е бил в Съединените щати на тази дата. Съжаляваме, но положението е такова”, се казва в съобщението.

За да се пошегуват със ситуацията, някои фенове използваха запомнящи се реплики от сериала, дори и цитати от главната песен, която звучи в началото на всеки епизод.

Шотландската полиция също се присъедини към шегата като „предупреди” хората да стоят настрана от „издирвания” Шумър:

„Известен е с това, че е учил Карате и смятаме, че е усъвършенствал Унаги - състоянието на пълното съзнание”.

Други пък напомниха, че случаят е реален и става дума за истинско престъпление. От полицията в Блекпул отправиха апел към всички, които имат информация за мъжа от снимката, да се свържат с тях.