От кучето с най-дългите уши до най-високия тийнейджър в света - Световните рекорди на Гинес разкриха най-новите си рекордьори в изданието на популярната книга за 2022 г.

Снимка: bTV

To излезе този четвъртък и съдържа редица подвизи, като този на американеца Зион Кларк, който е роден без крака. Той покори рекорда за най-бързо ходене на 20 метра на ръце, постигайки го за по-малко от 5 секунди.

Снимка: bTV

"Да бъда рекордьор на Гинес за мен означава, че съм един от най-добрите, но в същото време това е признание и за семейството ми, моя роден град и хората, които ме подкрепят, защото без тях нямаше да съм тук и да правя това за вас", казва Кларк.

Снимка: bTV

Британката Бетани Лодж, която е гимнастичка от ранна възраст, пък спечели титлите за най-бързо превъртане на 100 метра напред и най-много бърпита със салто назад за 30 секунди.

Снимка: bTV

"Чувството е невероятно. Това е нещо, което никога не съм си и помисляла, че ще направя. Винаги получавах книгите на Гинес, когато бях малка, четях ги и просто гледах всички невероятни неща, които хората могат да направят", спомня си тя.

Снимка: bTV

Сред новите рекордьори с неговите 2 метра и 26 сантиметра е и тийнейджърът с най-висок ръст в света - кандаецът Оливие Риу.

Снимка: bTV

"Видях страница от книгата, където друго момче беше обявено за най-високия тийнейджър, но той не беше висок колкото мен, така че си казах: "О, може би мога да поуча тази титла". Така и стана", разказва Оливие.

Снимка: bTV

Новите попълнения в голямото семейство на Гинес включват още момиче, което постави рекорд за най-много прескачания на собствената си коса за 30 секунди, както и куче и котка, които държат рекорда за най-бързо изминати 5 метра с тротинетка от двойка домашни любимци.