Оналйн потребителите винаги намират начин да се заиграят или присмеят на глобалните кризи, вътрешнополитическите скандали или безчестията на холивудските звезди.

Снимка: Reuters

И в цялото „мийм“ съдържание, което се публикува непрестанно, интернет умовете никога не пропускат да се подиграят и на американския президент Доналд Тръмп.

Преди дни беше публикувана снимка на държавния глава, който, току що завърнал се от щата Северна Каролина, се поразходи из дворовете на Белия Дом. Изглежда президентът донесе със себе си и облачното време на Каролина във Вашингтон.

Снимка: Reuters

А с облаците – дойде и вятърът.

На изображението се вижда как русите коси на Тръмп се веят назад, но най-голямо впечатление прави разликата в тоновете на кожата на лицето му.

Реакцията на „миймърите“ беше мигновена. В „Туитър“ за броени часове #Оранжеволице беше един от най-използваните тагове. Появи се и черно-бяла снимка, която още повече показваше контраста.

А отговорът на президента, който е изключително чувствителен за външния си вид, не закъсня.

„Още фалшиви новини. Очевидно снимката е преправена, но вятърът беше силен и косата изглежда добре? Всичко за унижението“, бяха буквалните думи на държавния глава.

Цитирайки „Вокс“, „Гардиън“ пише, че са били показани и други снимки от същия момент. На тях разликата в цвета на кожата на президента не е толкова рязка, повдигайки въпроса за автентичността на изображението.

Но „миймовете“ не се спират само заради това, че дадена снимка не е автентична.

„Петното от импийчмънт никога не се измива“, пише един потребител.

„Дано не е заразно. Сложете го под карантина“, призовават други.

Изберете си от гамата ни с цветове

Без да съм погледнал, знам за кого става въпрос щом е #Оранжево лице

Други го сравниха с популярна поредица от видеа в „ЮТюб“ – „Досадният портокал“.

И още...

И още...