Концертът на Малума в София разбива представите на всеки, който си е мислил, че вече е видял от всичко по много в рамките на един концерт.

Колумбийската суперзвезда зарадва феновете си в зала „Арена Армеец“ с почти двучасово шоу, в което на живо показа какво е усещането от допира с неговата музика, подплатена с обилно количество визуални и пироефекти, 3D анимация и конфети. Десертът – виртуозен балет от 12 красиви танцьорки, беше в основата на  „менюто" през цялата регетон вечер.

Малума не е сред младоците, които си мислят, че историята започва от тях. Доказателство за това е не само сътрудничеството му с утвърдени имена в музиката, но и избора на откриващото парче, което звуча в оригинал – Dirty Diana, суперхитът на Майкъл Джексън от 1988 г. 

Не е нужно да знаеш песните му наизуст, но със сигурност помага да преживееш хубавата емоция, която тази истинска латино звезда раздаде без да се щади. Подкрепен от бенд и няколко беквокалисти, Малума редуваше свои по-стари песни със съвсем нови.

Със сигурност, най-много фенски сърца са туптели по време на актустичната част от този бляскав спектакъл. „Това е любимата ми част, защото се чувствам като у дома си, сподели изпълнителят. Всъщност, това правя когато съм сред семейството или приятелите ми – свиря на китара и се наслаждавам на момента. Затова, ако знаете следващата песен, пейте с мен, защото това е една много красива песен“. А публиката пееше с него почти през цялото време.

Преди шоуто Малума се снима със свои почитатели, а в разгара на купона две момичета имаха шанса да се качат на сцената, да потануцват и да получат топла латино прегръдка. След биса колумбиецът излезе загърнат с българския трибагреник. На финала нашето знаме беше проектирано и на огромния екран на сцената.

Само след концерт на живо човек може да си даде сметка защо един артист е във върховете на световните класации с хитове като Clandestino и Chantaje (и двата в дует с Шакира), Vente pa'ca (с Рики Мартин), Corazon и Felices Los 4.

Всъщност, евро-американското турне на Малума, което е към своя край, както обясни и самият той, представя най-новия му четвърти студиен албум – „11:11“. Част от него са хитовете НР и 11 PM, и съдържа общо 16 нови парчета с участието на някои от най-големите имена в музикалната индустрия, сред които кралицата на поп музиката Мадона, Рики Мартин, Ники Джем, Осуна и други.

Концертът в София започна 100 минути след обявения час – 20:00. Причината за това са били два камиона с техника, задържани на границата и придвижили се до столицата едва към 21:00 ч., обясниха организаторите.

„Арена Армеец“ помни друг, още по-фрапиращ случай, когато през декември 2015 г. Енрике Иглеасас излезе с 2-часово закъснение. „Извинявайте, че закъснях“, каза на чист български той, след като изпя няколко песни. Малума също се упражни на български, но успя да каже само една дума в комбинация с английски: „Благодаря, my friends!“.

За Малума

Хуан Луис Лондоньо Ариас, както е истинското му име, е на 25 години. Роден е в Меделин, Колумбия. Започва да се занимава с музика още от малък, а през 2012 г. „Сони мюзик“ подписва договор с младия артист и издават неговия първи студиен албум, наречен Magia. В момента той вече е сред най-успешните и разпознаваеми латино гласове в света и абсолютен тийн идол.

Артистичното му име е комбинация от двете първи букви в имената на неговата майка Марли, баща му Луис, и сестра му Мануела. За него семейството е неговия най-голям вдъхновител в музикалната му кариера, и затова те винаги са неотлъчно до него, дори на световните турнета.

Наскоро Малума се присъедини към поп-иконата Мадона в първата й нова песен от четири години насам. Хитът „Меделин“ е посветен на едноименния град и на Колумбия, дома на певеца, който е много скъп за него.