През 2003 г. “Дисни” пускат по кината филма “Карибски пирати”, който е вдъхновен от атракция в увеселителните им паркове. Никой не очаква нищо особено от филма и за изненада на всички лентата се превръща в един от най-обичаните хитове на всички времена - с над 600 милиона долара приходи и 5 номинации за “Оскар”. Една от номинациите е за актьора Джони Деп, на когото се дължи до голяма степен успехът на филма.

Днес актьорът, който винаги ще остане истинският Джак Спароу, навършва 57 години.

Снимка: Getty Images

Той е обичан от милиони и един от актьорите, които имат най-добро отношение към феновете си. Джони Деп редовно прави изненади на свои почитатели, като се появява облечен като капитан Джак Спароу или като Гелърт Гринделвалд от новата поредица “Фантастични животни”.

Животът и актьорската му кариера са белязани от много върхове и падения, но докато на екрана изглежда, че всичко за него се подрежда както трябва, скандалите и разочарованията му го следват през целия му живот.

В интервю за “People” Джони Деп призна, че е започнал да пуши на 12 години, а малко след това е започнал и да пие и то сериозно. Не след дълго се е пристрастил към наркотиците.

Джони Деп има един кратък брак в началото на кариерата си с гримьорката Лори Ан Алисън. Само след две години бракът се разпада, а набиращият все по-голяма популярност актьор започва да излиза с редица популярни жени. Най-известна е връзката му с актрисата Уинона Райдър, с която се запознават на снимките на филма “Едуард Ножиците” на Тим Бъртън.

Друга много популярна връзка на Джони Деп е с актрисата Ванеса Паради, която ражда две деца от него - тя е майка н красавицата Лили Роуз Деп. Връзката му с Ванеса Паради продължава цели 14 години, но двамата никога не минават под венчилото.

Всъщност Джони Деп се жени повторно едва през 2015 г. и бракът му се превръща в една от най-страшните катастрофи в живота му.

Снимка: Getty Images

По-малко от година и половина след сключването на брака, Амбър Хърд подава молба за развод и изисква ограничителна заповед срещу съпруга си. Младата жена твърди, че Джони Деп я е малтретирал “вербално и физически”. Джони Деп отрича тези обвинения, а адвокатите му заявяват, че актрисата лъже, за да получи по-бързо част от богатството на актьора. В крайна сметка двамата се споразумяват и Джони Деп ѝ дава 7 милиона долара, които тя веднага дарява за благотворителност, за да докаже, че целта ѝ никога не е била финансова изгода.

През последната година скандалът направи неочакван завой. Появиха се нови доказателства, които подкрепят твърденията на Джони Деп, че никога не е посягал на съпругата си. Записи всъщност доказват, че самата тя го е нападала и е опитвала да го нарани. На записите се чуват ужасните думи, с които го нарича. Хърд е фалшифицирала някои от доказателствата, които медиите разпространиха и които убедиха толкова много хора, че Деп е невинен.

Сега актьорът заведе дело срещу самата Амбър Хърд и ако спечели, може да я осъди за впечатляващата сума от 50 милиона долара. Предстои да видим развръзката, позабавена, заради пандемията от COVID-19, но по всичко личи, че името на Джони Деп ще бъде изчистено.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още за живота на актьора и за обтегнатите отношения с майка му: