Рок групата на Алис Купър, Джони Деп и Джо Пери (Aerosmith) ще бъде за първи път в България на 11 септември 2020 г.

Hollywood Vampires е създадена през 2015 г., за да почете музиката на рок звездите, починали през 70-те години на миналия век вследствие на бурния си живот, свързан с много наркотици и алкохол. Името на групата произлиза от The Hollywood Vampires – клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те, който включва голям брой величия в шоубизнеса като Джон Ленън и Ринго Стар от The Beatles Кийт Муун от The Who, Мики Доленц от The Monkees и др.

Концертът в софийската зала "Арена Армеец” е част от европейското турне на бандата, което започва на 15 август в Германия и ще продължи в Полша, Австрия, Швейцария, Франция, Великобритания, Люксембург, Италия и Турция.

Групата има издадени два студийни албума с участието на гост музиканти като Пол Маккартни, Дейв Грол, Джо Уолш и Кристофър Лий. Първият от тях е едноименният “Hollywood Vampires”, издаден през 2015 г., а вторият носи името Rise (2019 г.).

Билетите за концерта в София са от 60 до 130 лв. и ще се продават от 10:00 часа на 5 март 2020 г. само в мрежата на ticketportal.bg