Джесика Алба започва филмовата си кариера само на 13 години. На 19 добива огромна популярност заради участието си в научнофантастичния сериал „Ангел на мрака“. Днес актрисата навършва 40 години.

Снимка: Getty Images

Джесика е родена в Калифорния в семейство на спасителка на плажа и баща военен пилот. Родителите ѝ са с лантиноамерикански и британски корени и малката Алба е възпитана в много консервативно католическо семейство. Въпреки това тя от съвсем малка се бунтува срещу нормите на родителите си и споделя, че още на 5-годишна възраст се е определяла като феминистка.

Снимка: Getty Images

На 11 години момичето проявява интерес към актьорската кариера и убеждава майка си да я запише на курсове. Така получава първите си роли в телевизионни реклами и детски програми.

Големият ѝ пробив идва в началото на хилядолетието, когато Джеймс Камерън я избира за роля в сериала си „Ангел на мрака“, в който тя трябва да играе генетично модифицирана жена войн. Образът ѝ във филма се превръща в „идеалното въплъщение на модерния феминизъм“, защото е млада жена, която използва тялото си пълноценно, за а постига поставените цели.

Снимка: Getty Images

Успехът на сериала отваря пътя ѝ в Холивуд, но след 2007 г. кариерата ѝ тръгва надолу. Джесика Алба участва в една от провалените адаптации на супергеройския „Фантастичната четворка“ и в няколко не много успешни романтични комедии.

През последните няколко години Джесика Алба няма с какво толкова да се похвали в актьорската си кариера, макар да участва в доста сериали и в няколко високобюджетни филма. Но младата актриса със сигурност не стои със скръстени ръце, започва свой бизнес и днес е дори по-успешна като бизнесдама, отколкото беше като актриса.

Още за успехите на Джесика Алба като бизнесдама може да прочетете на сайта LadyZone.bg: