Dubioza Kolektiv идват за самостоятелен концерт у нас на 5 юли догодина. Събитието ще се състои в „Арена София“, която се намира на територията на колодрума в Борисова градина.

Босненската група е широко популярна и обичана в България, като последните големи концерти на Dubioza Kolektiv бяха в „Арена Армеец“ през 2017 г. и 2019 г., когато и двата пъти събраха по над 10 000 души. През последните две години бяха сред хедлайнерите на Arte Feastival и Hills Of Rock - Sofia, където също ги очакваше многобройна аудитория.

Dubioza Kolektiv е създадена през 2003 г., като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди, идващи от Балканите. Състои се от седем души. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви.

Текстовете им са на теми мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията. Техните концерти се радват на добър отзвук, далеч извън региона и бандата осъществява ежегодни турнета в почти всички държави в Европа, участия на големи фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария) и много други; турнета в Щатите, Австралия и Индия, дори лайв в Колумбия. Прави самостоятелни концерти в арените в Белград, Загреб, Пула.

Билетите за предстоящото гостуване на Dubioza Kolektiv са вече в продажба. Първите 500 билета са на цена от 38 лв., следващите 2000 броя са на промо цена от 48 лв., следват регулярните на цена от 55 лв., а на самата дата ще възлизат на 65 лв.