Ска, пънк, реге, политика, ракия, социални текстове и балкански ритми – това е Dubioza Kolektiv, която България познава и обича. Малко повече от месец преди големия концерт на ексцентричната босненци у нас на 5 юли бандата идва в София на кратка планирана промо визита с елементи на изненада.

Празнуване на кръгла годишнина – 20 години откакто са на сцена и актуален албум – Agrikultura, серия от медийни изяви и импровизирана среща с фенове са сред планираните от музикантите от Босна и Херцеговина активности за дните от 19 до 21 май в столицата. Жълто-черната седморка е като самозахранващо се динамо и трите ѝ дни в България са запълнени с ангажименти.

Шарената шайка гостува в радио Z-Rock за мини концерт на живо в ефир в петък, на 19 май в следобедния блок с водещ Краси Москов, вечерта участва в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по bTV, а веднага след телевизионната си изява музикантите ще влязат в ролята и на бармани в "Строежа" в една от най-силните вечери за клуба – петъчната.

На другия ден Dubioza Kolektiv ще се появят в сутрешните тв блокове, а следобедните часове за запазени за срещи с феновете им, случайни късметлии и нищо неподозиращи гости и жители на столицата.

Точна информация за часа и мястото на тези срещи – без подготовка и без предварителни билети, може и да се появи в интернет пространството в дните преди събота, 20 май.

Припомняме, че любимата босненска група на България ще направи голям хедлайн концерт на 5 юли на откритата сцена на "Aрена София" в Борисовата градина.