Денислав Борисов е едно силните мъжки присъствия на екран, при все, че у нас журналистиката се смята за "женска територия", чисто и просто заради численото приемущество. Водещият на bTV Новините ракрива пред сайта Ladyzone.bg малко повече за това какво стои зад екранния му образ. 

Денислав е роден в Перник, но е израснал в Радомир. Любопитството и желанието да се развива го отвеждат до София, където получава образованието си и избира за своя професия журналистиката.

Снимка: Радостина Колева, CultInterview

Казва за себе си, че е спокоен човек, но, че това е нещо, което е постигнал с времето. "Трудно нещо може да ме изнерви. Това също се тренира, защото не бях такъв. А е много важно – човек може да се напрегне и натовари десетки пъти в различни ситуации всеки ден или да подходи към тях по-спокойно, да ги обмисли, да потърси и в крайна сметка да пристъпи към решение", казва новинарят.

Обича да се разтоварва от стреса през деня със спорт. Играе волейбол, но е страстен почитател на тениса и биатлона. Друг начин да разпуска е като гледа сериали: "Гледам популярните сериали, но и някои по-странични. В последните месеци харесах много „Мер от Ийсттаун“ и „Дамски гамбит“, но като любим мога да посоча най-вече „Нормални хора“. Сериалите наистина ни помогнат да се откъснем от ежедненвието, да се замислим над важни неща и да погледнем над битовото".

Цялото интервю с Денислав Борисов ще намерите в Ladyzone.bg: