Обвинение и нови арести по случая с 23-годишния полицай, превозвал мигранти. Задържани са още двама мъже, които са били помагачи на служителя на специализираните полицейски сили. Те са около 20-годишни, също са от Перник и са негови приятели. Бусът е бил приспособен за превоз на хора, казаха от прокуратурата в Пловдив. 

Помагачите са се движели с две коли пред и зад буса, шофиран от 23-годишният униформен Денислав Борисов. 

„Изънпроцесуално са дали са обяснение, че познават полицая и че са били пилотни коли на този бус. Комуникирали са чрез приложение по телефоните с идеята, ако бъдат спреми от полицаи или ако видят някаква опасност, да сигнализират буса“, каза Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. 

Шофьорите са задържани. Те са около 20-годишни и са от Перник. Единият работи като барман,  другият като сервитьор. Двамата са казали, че за първи път участват в трафика на хора. Пред своите колеги задържаният полицай пък признава, че и преди се е занимавал с нелегалната дейност.

„Този бус е имал приспособления за превоз на хора. Тепърва ще установяваме дали е използван и друг път“, казаха още от прокуратурата. 

По непотвърдена информация на bTV Денислав се занимава с незаконния бизнес от съвсем скоро. Като до този момент е успял да направи 4 или 5 курса.

В системата на МВР Денислав работи от две години. За да попадне там е минал през конкурсни процедури и притежава нужните качества, казва директорът на Института по психология към МВР.

„Достатъчно ниво на интелигентност, писмена грамотност, емпатия, умения за носене на отговорност“.

„В момента, в който си сложил униформата не би трябвало да се поддаваш на такива изкушения“, категоричен е Валентин Попов синдиката на МВР.

На униформения вече е повдигнато обвинение. Другите двама са задържани за 24 часа засега. Очаква се да стане ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения. Мярката на Денислав Борисов ще се гледа най-късно в събота.