Четирите години мандат на президента на Съединените щати Доналд Тръмп бяха белязани от редица политически скандали и напрежение. От друга страна – бизнес магнатът оставя след себе си и доста абсурдни ситуации, които биха накарали много от нас да се зачудят дали това наистина се е случило.

За тези абсурди и смешни моменти и Тръмп би трябвало да го е срам… или пък не?

„Пийте белина!“

Мандатът на Тръмп е и времето, в което светът се сблъска с новия коронавирус. По време на една от многото пресконференции по темата, американският президент предложи… болните да бъдат инжектирани с белина или слънчева светлина, защото били много ефективни в борбата с вируса.

Съветът му беше приет сериозно от някои граждани на Щатите и на места в спешните отделения скочиха случаите на отравяния с почистващи препарати.

В същото време, на друга пресконференция Тръмп говори продължително за това колко е важно да се спазва дистанция в ерата на коронавируса. А малко преди това се беше ръкувал със седем души.

Снимка: Getty Images

Слънчевото затъмнение

И децата знаят това просто правило – никога не гледай директно в Слънцето.

Изглежда американският президент не е разбрал за този съвет и беше заснет как наблюдава пълното слънчево затъмнение без предпазни очила. Снимките предизвикаха сериозни подигравки в социалните мрежи.

Като на дете

Една от най-паметните снимки на Доналд Тръмп като президент беше споделена от офиса на германския канцлер Ангела Меркел. На нея световните лидери – подобно на разгневени учители – са се надвесили над американския президент и разговарят.

А Тръмп? Той е скръстил ръце и гледа с усмивка необичайната сцена… също като малко дете, което не разбира какво се случва и защо му се карат.

Снимка: White House

„Здравословно“ за всички

Друга интересна снимка показва американският президент в Белия дом, който позира зад маса… отрупана с вредна храна от известна американска верига за бързо хранене.

Угощението е за колежански футболен отбор – точно за тези, които би трябвало да се хранят здравословно.

Липса на лично отношение

Един от случаите, в които Тръмп беше подложен на изключително ожесточени критики онлайн беше след среща с ученици и родители, пострадали при масови стрелби в Съединените щати.

Фотографията е на Каролин Кастър от „Асошиейтед прес“, която е снимала ръцете на американския президент, държащи бележките му за срещата.

На листа се вижда последната точка – тя му напомня да казва на всеки, с който се среща „Разбирам те“.

Много потребители онлайн бяха изумени и ядосани от очевидната липса на емпатия у американския президент, който в този ден се срещна с родители, загубили децата си в масови стрелби.

Коронавирусът и Тръмп

И американският президент се сблъска с болестта, причинила пандемията по цял свят.

Преди това обаче Тръмп заяви пред журналисти, че един от тестовете му „върви позитивно към негативен“ – израз, който обърка голяма част от медиите.

По-късно американският президент все пак беше хоспитализиран с COVID-19. От Белия дом пуснаха снимки на Тръмп как работи по време на карантина. На тях… подписва празен лист хартия с маркер.

Най-шокиращо от всичко за този период, обаче, остава разходката с автомобил на Тръмп докато все още е болен от COVID-19. Той беше сериозно критикуван както от политици, така и от здравни експерти, че е изложил на опасност агентите от тайните служби, шофьорът на автомобила, както и всички, с които е имал контакт в този ден.

Срещи с други лидери

Когато руският президент Владимир Путин спечели пореден мандат като президент, Държавният департамент на САЩ посъветва Доналд Тръмп да не коментира победата.

Той – въпреки ясните инструкции – поздрави Путин за победата.

При друга среща, този път с британската кралица Елизабет II, Тръмп многократно наруши протокола.

Елизабет също не остана доволна и това беше заснето на видео.

Холивуд срещу Тръмп

Доналд Тръмп вероятно ще остане в историята и като един от най-мразените президенти от страна на развлекателната индустрия. През целия си мандат той успя да се скара задочно с редицазвезди, сред които Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Джей Зи, Леброн Джеймс и Меган Маркъл.

Президентът изрази и мнение за филмът „Паразит“, който спечели награда „Оскар“.

Тунберг срещу Тръмп

Едно от най-запомнящите се напрежения в мандата на Тръмп е това между него и… едно дете.

Грета Тунберг, макар и изключително влиятелен активист, все пак остава дете. И мнозина не пропускат да отбележат това всеки път, когато Доналд Тръмп се заяжда с нея.

Все пак той встъпи в длъжност на 70-годишна възраст…

Разбивач на сърца

За финал, една от най-неприятните прояви на американския президент.

На една Коледа в Белия дом Тръмп традиционно отговарял на телефона, на който звънят деца да проследяват движението на Дядо Коледа.

Снимка: Reuters

Животът на едно 7-годишно момиченце се промени завинаги, след като Тръмп е попита „Още ли вярваш в Дядо Коледа?“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!