Почитателите на Стинг бяха трогнати тази седмица, след като Мики Съмнър, дъщерята на музиканта, изпълни последното желание на нюйоркски полицай, художник и почитател на баща ѝ.

Доминго Сантяго мечтае да стане художник, но вместо това стаwa полицай, за да издържа семейството си. Въпреки това не се отказа от мечтата си и дори прави студио в къщата си, където да рисува.

Първата му катрина представлявала рисунка на Стинг, на когото полицаят е фен. Той се вдъхновява от изображението на един от албумите на музиканта. За съжаление тази първа картина се оказала и последна.

Беше твърде зает с работата и не му оставаше време да рисува”,сподели дъщеря му в Инстаграм. “Никога не използва студиото отново. Все повтаряше, че ще се отдаде на изкуството когато се пенсионира, но това време никога не дойде.

През 1998 г. Сантяго Доминго научава, че е сериозно болен от множествена склероза. Болестта го приковава към, легло и в крайна сметка мъжът умира. Предсмъртното му желание е дъщеря му Елизабет да подари картината на големия музикант.

След като споделя историята на баща си в интернет, с Елизабет се свързва Мики Съмнър, която е дъщеря на Стинг. Тя уредила транспортирането на първата и последна творба на Доминго Сантяго до дома на Стинг. Така последната молба на полицая от Ню Йорк била изпълнена.

На сайта LadyZone.bg може да научите още за тази и за други вдъхновяващи истории:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!