"Цигулар на покрива" отново на софийска сцена. Един от най-известните американски мюзикъли в чисто нова постановка в Музикалния театър. В 10 представления до 10 февруари българската публиката може да види мащабния спектакъл, в който участва почти целия състав на театъра – близо 400 души.

„Декорът, всички картини, всички скици от художника са дадени много отдавна, защото ние сме репертоарен театър и непрекъснато подготвяме и вадим нови премиери, така че работеше от лятото на миналата година този спектакъл и сега вече сме в предпремиерна треска“, каза преди началото директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Тя също участва в постановката и като солист. Друга от главните партии изпява Илона Иванова, позната и от "Гласът на България". Тя и преди е била хорист в театъра, но след участието й във формата кариерата й се развива още по-бързо и вече е сред основните солисти.

"Гласът на България", който дава шанс на младите изпълнители, се завръща скоро по bTV, но и в спектакъла "Цигулар на покрива" младите имат възможност за изява на голяма сцена.

„Това е моята малка внучка Моника, която е в пети клас и прави първите си крачки на сцената на Музикалния театър, предполагам, че ще се справи добре“, представи Калина Ангелова, солист в Музикалния театър, своята внучка.

Моника от своя страна вече изпитва удоволствието от представянето на голяма сцена: „Най-вълнуващо е да виждаш как публиката те гледа!“

Разказът на пиесата е за бедно еврейско семейство в Русия в началото на ХХ век. Драма на баща с пет дъщери, които той не иска да даде по сметка.

„И лично аз като артист не веднъж се разплаках на сцената по време на репетиции, толкова лична и дълбока е историята на "Цигулар на покрива", сподели за драмата на сюжета певицата Илона Иванова. 

Освен на красотата на песните и на текста, публиката ще се наслади и на масови картини, в които има дори и по 100 хористи и балет едновременно на сцената.

Марияна Арсенова призова зрителите да обърнат специално внимание на сцената в кръчмата и на сватбената сцена с прословутия танц с бутилките на главата на мъжкия балет.

„Любов, сблъсък между традиции и поколения, всичко това са нашата сцена в Музикалния театър“, допълни още директорката му.