Бум за записвания за сватби се забелязва на датата 20 февруари 2020 г. Някои бъдещи младоженци разкриха пред bTV защо избират този ден, за да се врекат един на друг.

Ръка за ръка на 20 февруари Виктория Миланова и Мартин Раев ще си кажат заветното „Да".

Снимка: btvnovinite.bg

„2020 г. на 20-ти си е един път в живота. Следващия път ще е 2121 година 12.12.“, обяснява Мартин.

„Нищо, че съвремието е такова, в което всеки решава да живее без брак и без формалности, смятам, че е редно. Така съм възпитана, така съм отгледана в здраво семейство и искам и аз да изградя такова“, казва Виктория.

Откакто се запознали, са неразделни. Сгодили са се на 22 септември, а са заедно от месец юни. Казват, че е „кратко, но достатъчно“.

Само в София в обредния дом 80 двойки са заявили желание да сключат граждански брак на 20 февруари. Миналата година на тази дата е имало 4 сватби.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаме много клиенти, които подписват на тази дата, а сватбата ще си я правят лятото. Може би вярват, че това ще бъде щастливият миг за тях“, казва Маргарита Цветкова от Столичен дом за радостни обреди.

Снимка: btvnovinite.bg

Според астролозите изборът на дата за сватба зависи от комбинираните дати на младоженците.

Снимка: btvnovinite.bg

„Направих една сметка колко дати през февруари съм дала на двойки, които са ми поискали прогноза миналата година. Само четири двойки имат подходящи дати през февруари. Пожелавам на всички с такт, търпение и хармония, да не товарят кармата си с негативи и щастието ще бъде с тях“, казва астрологът Алена.

А Виктория и Мартин вече са нетърпеливи да се венчаят.