В края на миналата седмица излезе филмът „Вал“, който разказва за живота на Вал Килмър – един от най-противоречивите и ексцентрични холивудски актьори. Гледали сме го в „Батман завинаги“, „Топ Гън“, „Тумбстоун“ и десетки други филми, но за пръв път го виждаме във филм за собствената му история, пълен с кадри, заснети от самия него, които ни показват невиждани досега моменти не само от неговия живот, но и от историята на киното.

Снимка: Getty Images

Филмът разказва една силна история за човек, който цял живот е преследвал мечтите си, но се е сблъсквал с разочарованието и то когато е снимал някои от най-големите хитове със свое участие.

Снимка: Getty Images

През 2015 г. Вал Килмър беше диагностициран с рак и тежката операция го остави с голяма дупка в гърлото, която му пречи да говори нормално и е много трудно да се разбира какво казва, по тази причина на местата, на които говори самия Килмър, са добавени субтитри.

Снимка: Getty Images

Във филма и в трейлъра чуваме глас зад кадър, който говори от името на актьора. Това е гласът на сина му, който чете написан от Вал Килмър текст, за да е по-ясен за разбиране.

Снимка: Getty Images

Вал Килмър не си прави илюзии. Той знае, че никога отново няма да може да произнася реплики на екрана или на театралната сцена. По тази причина актьорът иска да даде на почитателите си една последна роля, в която играе самия себе си и разказва за живота си – със записи от миналото и чрез гласа на сина си.

Част от любопитната информация, която научаваме от филма, може да намерите на сайта LadyZone.bg: