Кой е по-добрият вкус - лютеницата или айварът, се опитва да разбере Taste Atlas - световният атлас с традиционни храни и автентични продукти. От изданието зададоха този въпрос във Фейсбук страницата си.
В битката на храните за по-малко от денонощие са се включили фенове с над 1400 реакции.
За лютеницата те трябва да гласуват с вдигнат палец, а за айвара - със сърце.
Изданието описва лютеницата като "основен хранителен продукти в почти всяко българско и северномакедонско домакинство." За продукти, от които се приготвя, са посочени червени чушки, люти чушки, домати, лук, сол, захар и олио.
Световният атлас за храни отбелязва, че лютеницата и продукти, подобни на нея, са разпространени на Балканите, но тя се счита за автентичен български продукт.
Какви са резултатите от "битката" между лютеницата и айвара - четете на Ladyzone.bg.