Лондонският зоопарк посрещна три нови алпаки по време на локдауна и поиска помощ, за да ги назове преди повторното му отваряне през април.

Тройката млади мъжки южноамерикански алпаки са родени в британска ферма и са се преместили в лондонския зоопарк в началото на март.

Снимка: Reuters

Зоологическата градина е избрала три имена за всяко животно и сега хората трябва да решат окончателните в онлайн анкета.

Снимка: Reuters

Алпакачино, Куско или Снежна топка са възможни имена за белия мъжки, който обича да се търкаля в сено и трева, като се гордее с уменията си за самомасаж, според зоопарка.

Снимка: Reuters

Имената на другите две алпаки също са необичайни и са подбирани въз основа на някои техни особености.

Най-младият обича да си лежи и неговите три опции за имена са Пъмкин спайс (Тиквенa подправка), Лима или Куки (Бисквитчо).

По-възрастният му приятел е най-увереният и най-гласовит от триото и предложенията са Тофи (Ирисчо), Куенка и Хамбъг.

Снимка: Reuters

Печелившите имена ще бъдат обявени точно преди отварянето на зоопарка на 12 април.

Пандемията задържа посетителите далеч и зоологическата градина в Риджънтс Парк, централен Лондон, се опитва да се справи с многомилионна дупка в бюджета си.

Открит през 1828 г. от Лондонското зоологическо общество най-старият научен зоопарк в света, заедно със зоопарка Whipsnade в Бедфордшир, притежават 22 949 животни.