От 4 декември в книжарниците ще може да откриете една нова книга. Тя е автобиография, написана е много лековато, така се и чете, а на корицата ѝ има човешка глава. Тя прилича повече на Аватар от филма на Джеймс Камерън, но изненадващо напомня и на Гай Юлий Цезар.

Всъщност това е автобиографията на рапъра 100 кила, който типично за самия него се шегува, че може би е единствения човек написал книга преди да завърши средното си образование (това е истина) и преди да е прочел такава (това вече наистина е шега).

Снимка: bTV Media Group

"Книгата започва от детството ми. Аз съм израсъл без родителски контрол - това си е свобода. После в бизнеса, без продуценти, компании и всякакви хора, които да ми дърпат конците и да ми казват: "Така сега не се прави, не може да си кръстиш песента "Гугутки по масата". За мен можеше всичко, защото бях предпочел да мина пътя си сам. Разбира се, това си носи своите последствия и вместо да съм известен след 5 години и богат. То след 15 аз съм просто известен, но не богат.", разказва рапърът в студиото на "COOL..T".

Явор Янакиев - както е истинското му име, е роден във Варна, в квартал "Аспарухово". Като много малък родителите му се разделят, така той и брат му често остават без контрол. В книгата си Явор разказва за бедността, в която е живеел, за любовта му към футбола и това на какво те учи спортът. За запознанството си с Мишо Шамара и първите стъпки в българския рап.

"Той е човекът, който ми подаде ръка в началото. Даде ми възможността да се изразявам чрез музика и да запиша първите ми тракове. Иначе ми е взел едни 7 години. Аз на този човек му бях много голям приятел. 24 часа можеше да разчита на мене. След това в годините видях, че обърна палачинката и започна да ме нарича по всякакъв начин, което ме накара да се замисля, като бачках за него, не бях ли такъв, какъвто ме нарича, че сега ме нарича така? И, общо взето, в един момент се разделихме, аз продължих по моя път и определено самостоятелно се справих много по-добре, отколкото с него", споделя Килата.

Той е носител на титлата "Рапър на годината" цели 6 пъти. Никой друг не е получавал отличието толкова много пъти. В интервюто си за "COOL..T" 100 Кила споделя и за сбъдването на една мечта - тази да има собствен дом. В момента си строи малка къща във Варна, в която смята да живее с дългогодишната си приятелка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!