Анимацията на "Дисни" "Университет за таласъми" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 82 милиона щатски долара, като лесно измести другия дебютен филм "Z-та световна война" и "Човек от стомана”.

Така таласъмите, озвучавани от Били Кристъл и Джон Гудман, надвиха зомбитата и самия Супермен.

"Z-та световна война" е филмът с Брад Пит, който постигна най-добри резултати през дебютния уикенд. Приходите му от 66 милиона щатски долара са значително по-големи от първоначалните 50,3 милиона долара за "Мистър и мисис Смит".

Водачът в класацията от миналата седмица "Човек от стомана" остана на трето място с 41,2 милиона долара. На четвърто място е "Краят на света" с 13 милиона долара, следван от "Зрителна измама" със 7,7 милиона долара и "Бързи и яростни 6" с 4,7 милиона долара.

В международния бокс-офис начело е "Човек от стомана" с 89 милиона щатски долара. На второ място е "Университет за таласъми" с 54,5 милиона долара, а на трето "Z-та световна война" с 45,8 милиона долара. На четвърто място е "Земята: Ново начало", следван от "Бързи и яростни 6" и "Ергенският запой, част III ".