Уил Смит няма да се снима в продължението на филма "Денят на независимостта", тъй като е "твърде скъп" за бюджета на продукцията, съобщи Контактмюзик, позовавайки се на режисьора Роланд Емерих.

Смит бе една от звездите на оригиналната лента от 1996 г., реализирала впечатляващите 817 милиона долара в световния бокс-офис, припомня изданието.

Актьорът обаче няма да се завърне в продължението, което трябва да излезе на екран през 2015 г., тъй като е "твърде скъп". Това е заявил режисьорът Роланд Емерих в интервю за "Ню Йорк дейли нюз".

Освен че ще излезе "солен" за продукцията, Уил Смит е и "прекалено популярен" за продължението, в което Емерих смята да снима предимно неизвестни актьори.

И макар да планира да се откаже от услугите на Смит, режисьорът не изключва вероятността да "привика" две от по-скромните звезди на оригиналния филм - Бил Пулман и Джеф Голдблум.

След като се прочу с телевизионния сериал "Принцът от Бел еър" и проби в Холивуд, Уил Смит стана една от най-елитните звезди на съвременното кино с хонорари, достигащи 20 милиона долара на филм.

Филмът "Денят на независимостта 2" трябва да излезе на екран на 3 юли 2015 г. - 19 години след оригиналната продукция.