Родената в Ирландия актриса Сирша Ронан е потвърдила спекулациите, че е била на прослушване за роля в седмия филм от поредицата "Междузвездни войни". Ронан обаче е отбелязала, че на прослушването са се явили и много други актьори.

19-годишната звезда от филма "Скитница" отказва да разкрие повече подробности, заявявайки за "Скай нюз", че ако го направи, "продуцентите ще й отрежат главата със светлинен меч".

Феновете на космическата сага "Междузвездни войни" тръпнат в очакване да разберат кои актьори ще се снимат в седмия епизод от поредицата. Смята се, че звездите от оригиналната трилогия Марк Хамил, Харисън Форд и Кари Фишър отново ще участват в приключението. Други актьорски имена, свързвани с проекта, са на Бенедикт Къмбърбач и Саймън Пег.

Седмият епизод на "Междузвездни войни" ще бъде заснет от компания "Дисни", която придоби правата от създателя на поредицата Джордж Лукас срещу 4 милиарда долара. Режисьор на лентата ще бъде Джей Джей Ейбрамс, а сценарият е поверен на Майкъл Арнд ("Играта на играчките 3"). Снимките ще започнат в началото на следващата година във Великобритания.

"Междузвездни войни: Епизод VII" трябва да излезе на екран през май 2015 г.