Шарън Стоун и Кет Стивънс ще пеят в мюзикъл през септември, за да честват неправителствената екологична организация "Зеленият кръст", основана от бившия президент на СССР Михаил Горбачов, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес.

Представлението на спектакъла, озаглавен "2050: Бъдещето, което искаме", ще се състои на 3 септември в сградата на ООН в Женева във връзка с 20-годишнината на организацията, основана от Нобеловия лауреат за мир.

Актрисата Шарън Стоун и музикантът Кет Стивънс, който след като прие исляма в края на 70-те години на миналия век, носи името Юсуф Ислям, ще участват в спектакъла заедно с 40 млади изпълнители на възраст между 8 и 25 години от четирите краища на света и хор с над 100 певци.

С нетърпение очаквам да започна работа с млади изпълнители от целия свят, които 20 години след като президентът Горбачов лансира световната си мисия, показват, че има път, който може да се следва, но само ако действаме заедно, заяви Шарън Стоун.

Мюзикълът, в който актрисата е в ролята на повествовател, предлага на зрителите пътуване във времето от 2050 г. до наши дни. Описва се историята на персонажи в свят, който е успял да преодолее предизвикателствата, с които се е сблъскал, като климатични промени и бедност.

Спектакълът е копродукция на "Зеленият кръст" и асоциацията Peace Child International.