Великобритания и Бразилия са с най-много номинации, по шест, за международните телевизионни награди "Еми".

Телевизионният сериал на Би Би Си "Ассused", в който всеки епизод проследява съдбата на отделен герой, обвинен в престъпление и очакващ присъдата си, получи номинации в престижните категории за най-добър драматичен сериал и за най-добър актьор в лицето на Шон Бийн.

Британската актриса Шеридан Смит беше номинирана за най-добра актриса в сериала на ITV "Мrs Biggs". Другите британски участници в надпреварата за международните телевизионните награди "Еми" са "Freddie Mercury - The Great Pretender" за сериал, посветен на изкуствата, "Moone Boy" в категорията комедия и "Secret State" в жанра телевизионен филм - мини сериал.

Бразилският актьор Маркос Палмейра получи номинация за най-добър актьор за играта си в сериала "Mandrake Especial", а Фернанда Монтенегро за изявата си в телевизионната поредица "Sweet Mother". Четири други бразилски заглавия ще се състезават в категориите за драматични сериали, комедийни сериали и теленовела.

Церемонията по раздаването на международните телевизионни награди "Еми" ще се проведе в хотел "Хилтън" в Ню Йорк на 25 ноември. Броят на номинираните за призовете е 36, представители на 19 страни. Те ще се състезават в 9 категории.